Nový Smart Concept #5 je drsný elektrický off-road

Nový Smart Concept #5 je drsný elektrický off-road
Fotografie: Smart
  • Dojezd vozidla na jedno nabití atakuje 550 km
  • Nabití baterie z 10 na 80 % proběhne za pouhých 15 minut

Segment středních SUV nedávno zažil významný zlom. Společný projekt mezi Mercedesem a Geely představil nového možného hráče na trhu, který slibuje změnit pravidla hry v oblasti elektromobility. Automobilka Smart, která v minulosti excelovala v segmentu kompaktních městských vozů, nyní podle tiskové zprávy vstupuje na scénu s novým autem, které se výrazně odlišuje od všeho, co jsme dosud od této značky viděli.

Na první pohled je jasné, že nový koncept s označením #5 se odlišuje od tradičního vnímání značky. S terénním potenciálem a odvážným vzhledem vytvořeným díky velkým terénním kolům, rozšířeným podběhům a blatníkům chce automobilka definovat nový standard pro terénní SUV. I když není záměrem vyrábět opravdové 4×4, je značka připravena nabídnout SUV s vysokými terénními schopnostmi díky vyššímu podvozku a efektivnímu pohonu všech kol.

Obří baterie poskytne dojezd až 550 km

Smart #5 Concept je poháněn elektromotory na každé nápravě a vybaven obrovskou 100kWh baterií pracující na 800V architektuře. Slibuje dojez atakující 550 kilometrů dle měření WLTP a rychlé nabíjení z 10 na 80 % za pouhých 15 minut.

Inovativní Interiér

V interiéru konceptu Smart #5 je kladen důraz na prostornost a technologické inovace. Obrovský kufr a místo v obou řadách sedadel slibují pohodlnou jízdu pro celou rodinu. Technologicky je auto vybaveno nejmodernějším infotainmentem a jízdními asistenty, včetně virtuálního asistenta založeného na umělé inteligenci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze