Alfa Romeo Junior prozradila svou cenu. Přikoupit lze i jednu exkluzivitu

2
Alfa Romeo Junior prozradila svou cenu. Přikoupit lze i jednu exkluzivitu
Fotografie: Alfa Romeo
  • Specialitou je závodní paket v ceně 63 tisíc Kč
  • Vrcholná výbava v rámci elektrické verze stojí lehce přes jeden milion Kč
  • V základu naopak nechybí LED světlomety, startování tlačítkem a 18" disky kol

Je to sotva pár dní, co se žhavá novinka s logem Alfy Romeo dočkala přejmenování a nyní tu máme první ceny. Ty sice pochází z italského konfigurátoru, ale i díky němu již dnes můžeme mít představu, co vše se dá pro model Junior objednat. Vstupní verze, která je nejlevnější, nese označení Junior Ibrida a disponuje benzinovým motorem 1.2, elektrifikovanou převodovkou eDCT6 a výkonem 136 koní. Hybrid ve verzi Speciale je k dostání za 31 900 eur (v přepočtu 800 tisíc Kč) a základem zde jsou 18" litá kola, automatická klimatizace, bezklíčový přístup a startování, LED světlomety a elektrické dveře kufru s funkcí hands-free. Řidiče dále potěší digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 10,25" a posádka dostane možnost využít audiosystém s šesti reproduktory.

K dostání je dále elektrická verze, která nabídne výkon 156 koní a stojí nejméně 41 500 eur (v přepočtu 1,05 milionu Kč). Toto provedení lze mít v jedné z 11 barev karoserie, opět zde najdeme pohon přední nápravy (otázkou je příchod verze s pohonem všech kol). Základem a vrcholem současně jsou opět 18" disky kol a šedé brzdové třmeny. Za příplatek 1 500 eur (37 890 Kč) lze zakoupit balíček Techno Pack. Ten přináší elektrochromatické vnitřní zpětné zrcátko, Full LED Matrix světlomety a také kompletní sadu parkovacích senzorů pokrývajících celé okolí vozu. Specialitou je balíček Pack Sport Speciale. Málokdo by čekal u modelu s výkonem 156 koní závodní sedadla Sabelt, za která by se nemusel stydět leckterý supersport světoznámé značky. Sedadlo řidiče je elektricky nastavitelné v šesti směrech, zatímco to u spolujezdce si musí vystačit s „páčkou“.

Součástí paketu, který stojí 2 500 eur (v přepočtu 63 150 Kč), je potah sedadel z alcantary a kožený sportovní volant. Něco takového čekal pro Alfu Romeo Junior jen málokdo, ale nám se tato možnost výbavy velmi zamlouvá. Zatím nevíme, kdy budou oznámeny ceny pro český trh, stejně tak, zda zde bude k dispozici závodní paket se zmíněnými sedadly. Příplatků však pro model Junior není tolik, čímž Alfa Romeo pevně stanovuje cenový rozptyl, za který novinku hodlá prodávat.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Naposledy upraveno: včera 15:47
Italové uměli jedno, zabalit starou technologii do nádherného kabátku. Teď místo staré technologie je nasazena levná / nová a díky výrobě v Polsku (Junior) se stane Alfa zase zisková. Asi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze