Abt Cupra je týmem, který přepustí místo Lole. Strany se ale dohodly na spolupráci

Abt Cupra je týmem, který přepustí místo Lole. Strany se ale dohodly na spolupráci
Fotografie: Formule E
  • Nově vzniklý tým Lola převezme místo současného účastníka Abt Cupra
  • Role jednotlivých společností a struktura týmu bude oznámena v nadcházejících měsících

Pár týdnů poté, co Lola oznámila návrat do vrcholového motorsportu prostřednictvím technického partnerství s Yamahou, je její místo na startovním roštu s definitivou objasněno. Místo novému týmu udělá Abt Cupra, se kterým se mimo jiné společnost Lola dohodla na spolupráci, Abt tak zcela nezmizí. Podobně jako Lola, i firma Abt se do Formule E vrátila před začátkem minulé sezony. Na start se postavila ve spolupráci s Cuprou. Pohonné jednotky týmu v současnosti dodává Mahindra, přičemž tato smlouva bude na konci letošního ročníku předčasně ukončena. Obě strany se dohodly na vzájemném vypovězení pracovního vztahu.

Premiérové testy na trati nového pohonného ústrojí vyvinutého společnostmi Lola a Yamaha jsou plánovány na červen. Bližší informace o chodu týmu (například, kdo se stane titulárním partnerem, složení jezdců nebo struktura týmu) budou oznámeny v následujících měsících.

„Jsme rádi, že jsme našli dva renomované partnery pro naše působení ve Formuli E. Pro nového výrobce bude samozřejmě velkou výzvou vstoupit a prosadit se ve světovém šampionátu. Ale během našich diskuzí a jednání v posledních několika měsících jsme jasně vycítili, jak kvalifikované, motivované a odhodlané jsou společnosti Lola a Yamaha, aby byl tento projekt úspěšný. Stejně tak každý člen našeho týmu. Do té doby se budeme plně soustředit na probíhající sezónu. Naším cílem je dosáhnout v nadcházejících týdnech co nejvíce sportovních úspěchů,“ řekl Thomas Biermaier, výkonný ředitel a šéf týmu Abt.


Till Bechtolsheimer, předseda představenstva společnosti Lola Cars, dodal: „Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s firmou Abt a přenést technologii, kterou jsme vyvinuli společně s Yamaha Motor Company, do Formula E. Je vzrušující spolupracovat s týmem, který má ve sportu tak bohatou historii a úspěchy. Řízení továrních programů je pro Abt denním chlebem a jejich zkušenosti ve Formuli E nám poskytnou rozhodující náskok. Těšíme se na rozvoj našeho vztahu v rámci série elektrických závodů i mimo ni.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze